Raid en Jeep au Sénégal ambiance, GPS, Jeep lodge, ****, tentes, navigation
www.revedafrique.com
Concept
Senegal
Organisatie
Jeep Willys
Verblijf
Enkele formules
Fotoalbum
Contact
Jeep Willys
 
De Willys zijn militaire voertuigen die gemaakt werden in de jaren 1940/1950 in diverse fabrieken over de hele wereld, onder meer in de Franse Hotchkiss ateliers. Deze Jeeps staan te uwer beschikking en zijn afkomstig van het Franse leger waar ze nog werden ingezet tijdens de Minurca missie.

Na een volledige ontmanteling werden ze volgens heel strenge veiligheidsnormen opnieuw omgebouwd.
Hotchkiss
 

De remmen, de kogellagers en ringen werden vervangen. Ook het koetswerk werd volledig onder handen genomen en kreeg een meer niet-militaire woestijnlook. Dit vermijdt dat we op een militaire colonne zouden lijken tijdens onze raids.

Uiteraard zorgden we ook voor heel wat aanpassingen met het oog op uw comfort en veiligheid:


De zichtbare delen :
Veiligheidsboog en vierpuntsgordels (de Jeeps hebben geen deuren).
Zeildoek van het type « bikini » dat in 5 seconden kan weggenomen worden.
Verstelbare zetels die meer comfort bieden dan de originele.
Warme zandkleur en heel wat onderdelen werden bedekt met leder.
Uiteraard kan ook de voorruit neergeklapt worden en werden alle accessoires zoals de jerrycans en materiaalhaken voor schop en houweel behouden.

De raid uitrustingen :
Elke wagen is uitgerust met een Motorola zender/ontvanger waardoor permanent contact kan genomen worden voor bijstand.
Uw navigatiesysteem is een GPS van het merk Garmin Geko, die al uw bewegingen registreert. We verzamelen deze gegevens op het einde van de dag en maken hiermee de rangschikking op.

De onzichtbare delen :
De volledige mechaniek werd vervangen door een motorblok en versnellingsbak van Peugeot.
De motor is een 4 cilinder diesel van om en bij de 65 pk. De koppeling telt 5 versnellingen type 504, is loskoppelbaar en beschikt over kleine en grote versnellingen. Het koppel is aanzienlijk uitgebreid tegenover de originele mechaniek. De tank werd achteraan geplaatst en alle voedingscircuits werden aangepast.
Ook de elektrische lichten werden volledig vernieuwd.

Het geheel is voor alle omstandigheden sterker geworden en het comfort niet vergelijkbaar met dat van nieuwe kleinere wagens. De besturing van deze wagens is eenvoudig en vooral heel speels en soepel. U zal na amper enkele kilometers op de kleine Senegalese pistes meteen de Jeep Willys onder de knie hebben en ook meteen begrijpen waarom deze wagens zo geliefd zijn bij de kenners.